Після капітуляції миру і міжнародної підтримки у нас не буде, - Гримчак

Пропозиції деяких політичних сил і проектів щодо "швидкого" миру з країною-агресором передбачають капітуляцію війська та керівництва держави

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак заявив в ефірі телеканалу Еспресо.TV.

"Головною умовою усіх цих, умовно кажучи, "шляхів" до миру є перемовини з Російською Федерацією в тому чи іншому вигляді. Й за великим рахунком все допустимо в цьому житті. Але, питання в іншому: "Люди, Ви про що і з ким збираєтеся домовлятися?", - зазначив політик.

За його словами, Україна не має вести окремих перемовин з країною-агресором, й питання повернення окупованих районів Донбасу і Криму має вирішуватися в комплексі з "хіматакою в Сирії, хіматакою в Солсберрі, збиттям міжнародного авіалайнеру (МН17 - ред.), агресією в Грузії, Придністров'ї тощо".

"Сьогодні ми живемо в такий веселий час, коли Російська імперія, точніше її уламок під назвою Російська Федерація щиро й весело крокує до того, що з ними будуть спілкуватися - і вже починають спілкуватися - як з психічно тяжко хворою державою. На рівні Ірану і КНДР. Й тому вести якісь перемовини доведеться, але краще їх вести в коаліції зі Сполученими Штатами, Великою Британією, Канадою, Німеччиною і Францією, аніж так, як пропонують деякі наші розумники: бігти й здаватися", - пояснив заступик міністра.

Натомість укладення мирної угоди з Росією на умовах капітуляції України не принесе бажаного миру, впевений Гримчак.

"Після того, як здамося, миру не буде. Буде війна, тільки вже, мабуть, без союзників", - додав урядовець.