Пара зняла популярну квартиру на Airbnb і знайшла "камеру-шпигуна". Вона "дивилася" на ліжко

Пара знайшла приховану відеокамеру у цифровому годиннику в квартирі, яку вони знімали через Airbnb

Про це пише Metro.

Дугі Гамільтон і його подруга виявили приховану камеру, націлену на їх ліжко в квартирі для відпочинку в Торонто. Як зазначив чоловік, камера "була замаскована під годинник, але виглядала підозріло".

Нещодавно Гамільтон дивився відео з YouTube про приховані відеокамери в ріхних іграшках та гудзиках, що і допомогло виявити знахідку. Коли чоловік оглянув годинник, то з подивом побачив крихітний об'єктив, який, можливо, записував їх.

7 вересня Дугі опублікував своє відкриття на Facebook, написавши: "Якщо ви використовуєте Airbnb, то ви обов'язково захочете прочитати це і, можливо, припините користуватися їх послугами".

Він пояснив: "Ми забронювали одноденне перебування в прекрасній квартирі в центрі Торонто на останню ніч (6 вересня). У нас був божевільний напружений день у місті і ми думали, що нарешті зможемо відпочити. Я лежав на дивані, і цей цифровий годинник ніби дивився прямо на наше ліжко. Це відео просто зараз з'являється в моїй голові, уявіть,  там була камера-шпигун на годиннику".

Гамільтон сказав, що пізніше йому і його подрузі запропонували зупинитися в готелі і отримати повне повернення коштів від Airbnb.

Пара також попередила поліцію в Канаді, і наразі інцидент розслідують. Дугі зазначив, що "у власника є ще шість квартир і сотні відгуків, так що нам здавалося, що нам пощастило. Ми були на місці протягом 20 хвилин, а потім я помітив годинник".

Хвилювання у чоловіка икликав дріт, схожий на зарядний пристрій до мобільного, що, як зазначив чоловік, "було не зовсім правильно".

"Я відчував себе трохи дивно, навіть думаючи про це, і я продовжував говорити собі не бути дурним. Але було щось", - додав чоловік.

Прес-секретар поліції Торонто сказала: "Минулого четверга нам подзвонили з приводу відеокамери в годиннику у квартирі. Розслідування триває".

В компанії зазначили, що власника перевірять. Прес-секретар Airbnb сказав: "Ми дуже серйозно ставимося до питань конфіденційності та дотримуємося політики абсолютної нетерпимості до такої поведінки. Ми видалили хост з платформи, поки ми проводимо розслідування, і надаємо гостю повну підтримку".