Блогер Ананьєв розповів про своє затримання та звинуватив слідство у порушеннях

Ветеран АТО і блогер Валерій Ананьєв розповів, що поліція затримала його через інцидент у селищі Гвардійське 9 січня 2016 року, під час якого він зламав ніс місцевому жителю

Про це Ананьєв розповів виданню Цензор.НЕТ.

"Причина затримання - ситуація 2016-го року. Тоді під час занять в спортзалі в селищі Гвардійське в мене виникла суперечка з місцевим жителем, чоловіком. Я був неправий - завдав йому удару. Визнавав це тоді, визнаю і зараз. У чоловіка був зламаний ніс. Тоді це визначали як легкі тілесні ушкодження. Я пропонував компенсувати шкоду тією сумою, яку міг зібрати на той час, але його родина не погодилась. В 2017-му справу було закрито. Але в 2018-му добилися відновлення справи. І тепер там фігурують тілесні ушкодження середньої тяжкості. Саме через це знов ухвалили мене затримати", - сказав Ананьєв у коментарі головному редактору Цензор.НЕТ Юрію Бутусову.

Блогер також заявив про порушення процедури з боку поліцейських, які не попередили його про поновлення справи та затримали під час зустрічі з шанувальниками.

"Мені здається дуже дивним методи слідства - жодних повідомлень про поновлення слідства та про оголошення мене в розшук я не отримував, хоча я веду дуже відкриту публічну діяльність. Ніяких повідомлень - і тут до мене прямо на зустріч з читачами приходять співробітники поліції, одягають наручники. Я хотів би відмітити, що жодних претензій до поліції в мене немає, поліцейські поводять себе зі мною настільки коректно та виважено, наскільки це можливо. Але на мій погляд, слідство зробило помилку у цій справі", - додав Ананьєв.

На своїй сторінці у Facebook Ананьєв повідомив, що його мають відпустити після засідання суду 11 вересня.