Поліцейські прокоментували затримання блогера Ананьєва

Поліцейські Дніпра прокоментували затримання блогера Валерія Ананьєва за інцидент 2016 року

Офіційний коментар щодо затримання, яке відбулось напередодні, 10 серпня, оприлюднила прес-служба Головного управління нацполіції Дніпропетровської області у своєму Facebook.

Як зазначили правоохоронці, відомого блогера та колишнього десантника Ананьєва затримали за два роки після інциденту через перекваліфікацію кримінального провадження.

"Під час тренування у спортзалі в смт. Гвардійське між двома чоловіками відбувся конфлікт. Після словесної перепалки один з чоловіків завдав декілька ударів кулаком в обличчя іншому. Потерпілий був доставлений до лікарні, де йому встановили діагноз "крововилив навколо очей, забій головного мозку І ступеню, перелом кісток носу зі зміщенням", - йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці даний інцидент кваліфікували як легкі тілесні ушкодження (ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України). 

Пізніше, як зазначили поліцейські, згідно з довідкою судмедекспертизи, в якій було зазначено ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, кваліфікацію кримінального провадження було змінено на ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). 

"Після проведення відповідних слідчих дій, 23.03.2018 року у зв’язку з неявкою до органів досудового слідства, його близьким родичам було вручено письмове повідомлення про підозру та повідомлено про необхідність явки до Новомосковського відділу поліції. У зв’язку з відсутністю можливості проведення слідчих дій з підозрюваним, чоловіка було оголошено у розшук 4 квітня 2018 року", - повідомляє прес-служба поліції. 

Правоохорнці також зазначили, що вони весь цей час неодноразово спілкувались з підозрюваним Ананьєвим телефоном для пояснення законних вимог щодо його явки до відділення поліції.

7 червня 2018 року слідчий суддя Новомосковського міжрайонного суду виніс ухвалу на примусове затримання чоловіка для обрання йому міри запобіжного заходу.