Популярного американського фотографа звинувачують у сексуалізації дітей-моделей

Американського фотографа Мег Біттон звинуватили в сексуалізації дітей-моделей, які позують для її знімків і майстер-класів

Про це повідомляє PetaPixel.

Через це проти фотографа навіть організували цілу протестну акцію "Бойкот Мег Біттон". Організатори підготували петицію з вимогою видалити аккаунти Біттон в Фейсбуці і Інстаграмі.

Як приклад учасники акції привели фотографії, на яких дівчата у віці від 8 до 12 років у відвертому одязі позують з сигаретами і алкоголем, а також зображують секс-робітниць.

Особливо активістів обурила серія Angels on Fire, в якій молоді дівчата і дорослий чоловік стоять в темний час доби на порожній набережній а самі моделі одягнені у нижню білизну, короткі топи та взуття на підборах.

"Діти не вештаються вночі в такому одязі, не висять на хлопцях. Вони не бовтаються по провулках, не згортають стодоларову купюру в трубочку і не випивають. Тільки якщо вони не працюють", - пишуть критики Біттон в анонімному блозі.

На думку деяких активістів руху такими знімками фотограф намагається привернути увагу до своїх акаунтів в соціальних мережах.

Біттон - успішний фотограф, на сторінку якої у фейсбуці підписані більше 300 тисяч людей, на закритий акаунт Instagram - понад 50 тисяч.

Деякі також висловили думку, що жінка намагається копіювати Саллі Манн, яку кілька разів звинувачували в створенні дитячої порнографії. 

"Якщо вам не подобаються мої фотографії, знайдіть те, що сподобається, і займіться цим", - написала Біттон у відповідь гнівним коментаторам. Вона також порадила критикам "забиратися до біса" з її сторінки. За словами фотографа, в серіях вона відтворює сюжети зі свого дитинства, проведеного в Нью-Йорку, і знімки ніяк не стосуються сексуалізації дітей.