Російський депутат: "Федеральна Україна - те, на чому серце має заспокоїтися"

Депутат Державної Думи РФ Костянтин Затулін заявив, що Росія має домогтися повернення Донецька та Луганська у склад України для того, щоб домогтися перетворення української держави на федеративну

Про це Затулін заявив у інтерв'ю російському виданню "Федеральное агентство новостей".

"Донецьк і Луганськ потрібно повернути в загальне політичне поле з Україною, але на гідних умовах. Тобто без розправ, без зведення рахунків, з особливим статусом - як елемент федерації або конфедерації. І саме повернення в цьому статусі Донецька і Луганська стане каталізатором ланцюгової реакції федералізації України. А федеральна Україна - це те, на чому серце повинно заспокоїтися", - сказав Затулін.

За словами російського депутата, Росії потрібні в Україні проросійські сили.

"Після того як ми вивели з внутрішньоукраїнського контексту Крим, вивести ще і Донецьк із Луганськом означає позбавити союзників ту частину проросійськи налаштованих росіян і українців, які залишаються на іншій стороні України", - додав Затулін.

Крім того, російський політик назвав три цілі, які, на його думку, має втілити Росія щодо України.

"Коли я розмовляв з головою адміністрації попереднього президента, нині прем'єра, про цілі політики на Україні (а у нас голова адміністрації президента за традицією курує український напрямок), то казав йому: "Ми маємо три мети на Україні. Три умови наших особливих відносин із Україною. Мова не про те, кому належатимуть завод і газопровід. Три умови: федералізація України, російська мова як державна та єдність церкви з Московським патріархатом", - наголосив Затулін.