Встановлено особи вже 900 учасників проросійської "Самообороны Крыма", - Луценко

Прокуратура та Нацполіція встановили особи 900 учасників проросійського незаконного збройного формування "Самооборона Крыма"

Про це повідомив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

"На даний час прокуратурою АРК та ГУ Нацполіції в АРК та м. Севастополь встановлені повні анкетні дані 900 осіб, які входили до складу незаконно створеного збройного формування "Самооборона Крыма". Окрім того, збираються докази щодо участі представників вказаного формування у захопленні підприємств, установ, організацій, нападах на громадян, які підтримують проукраїнську позицію, та їх викрадення, а також скоєння інших кримінальних правопорушень", - написав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що у 2018 році за результатами збору доказів 64 представникам "Самообороны Крыма" повідомили про підозри за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України та оголосили їх у розшук. Із них 8 осіб створили, фінансували та координували діяльність незаконного формування, 15 осіб, які керували так званими "ротами" формування, 41 особа входила до збройного формування.