Дизайнер показав пляшку шампанського, яку можна розпивати в космосі. Для кого вона

Французький дизайнер Франсуа де Голль розробив пляшку для шампанського, яка дозволить розливати напій в невагомості

Про це повідомляє AFP.

Розроблена де Голлем пляшка розділена на дві камери - в першій знаходиться напій, а в другій - клапан, який під тиском витісняє невеликі порції шампанського у вигляді піни. Зупинити подачу напою можна натисканням на сферичне кільце над шийкою.

"Відчуття, коли шампанське перетворюється з піни в рідину у вас в роті, неможливо випробувати на Землі - напій потрапляє не тільки на язик, а й на всю порожнину рота, посилюючи смаковий ефект", - каже винахідник.

Для випробувань спеціально обладнаний літак Airbus Zero-G здійснить серію параболічних маневрів -різко розкрутитися перед курсом вниз, щоб створити 20-секундні сплески невагомості.

Цільова аудиторія - не космонавти, яким не дозволяють вживати алкоголь на Міжнародній космічній станції.

Але майбутня хвиля суббарбітального і орбітального космічного туризму, що просувається приватними підприємцями, такими як Blue Origin з Virgin Galactic і засновником Amazon Джеффом Безосом, може стати кипучою аудиторією для знавців космосу.

Передбачається, що винахід стане в нагоді космічним туристам, яких в наступному році планують відправити в космос компанії Virgin Galactic і Blue Origin.

"Їм не потрібно виконувати будь-які професійні завдання на борту, тому вони, ймовірно, зможуть випити трохи алкоголю", - сказав астронавт Жан-Франсуа Кларвой, який очолює компанію, яка управляє Airbus Zero-G.

"Ви могли б подумати про те, щоб просто пити звичайне шампанське через соломинку" - сказав фізик Жерар Лигер-Белаір, який консультував проект - "навряд чи ви коли-небудь знайдете шанувальника шампанського, якому б сподобалося таке приниження".