Суд обрав міру запобіжного заходу миколаївському стрілку

Чоловікові, який стріляв по дітям у Новій Одесі на Миколаївщині. суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді 2 місяців перебування під вартою без права на заставу

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-секретаря Центрального райсуду Миколаєва Володимира Діденко. 

"Суд задовільнив клопотання прокуратури і прийняв рішення обрати запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою на 60 діб - до 8 листопада", - сказав Діденко.

Таке рішення прийнято попри те, що у судовому процесі батьки постраждалих дітей заявили, що претензій до чоловіка не мають і переконані, що він стріляв не навмисне. Всі вони отримали матеріальну компенсацію на лікування дітей.

Підозрюваний також наполягав, що наміру вбивати дітей у нього не було. Він сказав, що ті сильно галасували і навіть висловлювалися щодо нього нецензурно. А він просто хотів їх налякати, тому взяв саморобний пристрій і вистрілив у землю.

Попри це, прокурор вимагав взяти чоловіка під варту на 2 місяці без права внесення застави. Адже його підозрюють у вчиненні злочину за ч.2 ст.15 п.1.2 та ч. 2 ст.115 КК України "Замах на умисне вбивство", що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.