Американська поліціянтка застрелила свого сусіда. Вона переплутала свою квартиру з його

Американку Ембер Гайгер заарештували за те, що вона застрелила свого сусіда. Вона переплутала квартири і подумала, що її хочуть пограбувати

Про це пише The Washington Post.

У Далласі, що у штаті Техас, 30-річна жінка застрелила свого сусіда-афроамериканця Ботема Жана. Гайгер переплутала квартиру Жана зі своєю і вистрілила в нього, прийнявши за злодія.

Це сталося у багатоквартирному комплексі пізно увечері. Поліціянтка повернулася додому після 15-годинної зміни. Двері в квартиру, яку жінка прийняла за свою, була відкрита. Вона помітила силует людини.

Тоді вона дістала пістолет і наказала здатися. Однак Жан проігнорував її. Тоді Ембер вистрілила в нього. Чоловік помер через кілька годин у лікарні.

Гайгер усвідомила, що сталося, лише після дзвінка в 911. Журналісти опублікували відео, яке зняв один із мешканців комплексу. У ролику видно, як після події Гайгер розмовляє по телефону і плаче.

Жінка працювала в поліції чотири роки. За цей час у неї було лише одне серйозне порушення: в 2017-му вона поранила підозрюваного, який намагався вихопити у неї зброю.

Мати Ботема, Еллісон, вважає, що співробітниця поліції застрелила Жана через колір шкіри.