Держадвокат Януковича попросив виправдати екс-президента

Державний адвокат екс-президента України Віктора Януковича Юрій Рябовол під час судових дебатів у справі про державну зраду попросив виправдати його підзахисного

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прошу прийняти єдине правильне рішення - виправдати Віктора Януковича у цій справі у зв'язку з тим, що сторона обвинувачення не довела, що він вчинив ці кримінальні правопорушення", - сказав Рябовол.

Захисник також попросив суд скасувати рішення Печерського райсуду, який дозволив затримання та арешт Віктора Януковича у рамках зазначеного провадження. Рябовол також просить визнати неприпустимим доказом електофотокопію заяви Віктора Януковича президенту РФ Володимиру Путіну від 1 березня 2014 року про вторгнення російської армії в Україну.

Під час виступу державного адвоката перебивали приватні адвокати Віктора Януковича - вони заявляли про незаконність участі у цьому процесі призначеного за рішенням суду захисника.

Нагадаємо, обвинувачення у справі державної зради Віктора Януковича просить Оболонський райсуд Києва визнати екс-президента винним і засудити його до 15 років позбавлення волі.