Клімкін порадив "Опозиційному блоку" почитати конвенцію про геноцид

Міністр закордонних справ Павло Клімкін порадив депутатам з партії "Опозиційний блок", які закликали його звільнити, вивчити визначення словосполучення "Гаазька конвенція"

Про це міністр написав у Facebook.

"Я мав би подякувати партії "Опозиційний блок" за швидку реакцію на мою заяву про неможливість постачання з України води до окупованого Росією Криму. Ви, панове, ще раз чітко засвітилися як сила, котра інтереси України сприймає на московський лад", - написав Клімкін.

Раніше очільник МЗС заявив, що Україна ніколи не підписуватиме контракт на постачання води, в якому окупований Крим названий "російським".

"Опоблок" через це звинувачує міністра в порушенні міжнародного права і геноциді. На думку Клімкіна, опозиціонери бездумно розкидаються поняттям "геноцид".

"Що ж до міжнародного права, то радив би зазирнути хоча б у "Google" (ключові слова: гаазькі конвенції), а в разі необхідності готовий надати вичерпні юридичні консультації", - додав він.

Він наголосив, що не Україна відрізала Крим від води, а - Росія, відрізавши Крим від України. За словами Клімкіна, міжнародне право, на яке посилаються в “Опоблоці”, зазначає, що окупант (Росія) несе відповідальність за ситуацію на окупованих територіях.

"Раджу прочитати звіт ООН "Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)". Сподіваюся, що для "Опоблоку" ООН є достатньо поважним і достовірним джерелом", - додав міністр.

Клімкін також написав, що екологічна катастрофа в Армянську є злочином окупантів. За його словами, Росія використовує ситуацію в Армянську, щоб посилити тиск на Україну у питанні постачання води до Криму.