На Донбасі вважають зниклими безвісти 85 українських військових

Зниклими безвісти під час війни на Донбасі наразі вважають 85 українських військовослужбовців

Про це повідомив старший офіцер відділу пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України, координатор гуманітарного проекту ЗСУ "Евакуація 200" Міноборони Михайло Котелевський, передає "РБК-Україна".

"На даний час у ЗСУ 85 військовослужбовців вважаються зниклими безвісти або місце перебування яких невідоме. По 27 із цих 85 вже є збіги за ДНК-експертизою. Родини потребують індивідуальної роботи в контексті комплексного фахового підходу. Щомісячно ми проводимо звірки з відповідними структурами: Нацполіцією, ООС при СБУ, що дає нам розуміти реальну кількість", - розповів Котелевський.

За словами офіцера, загалом із району проведення ООС евакуйовано вже близько 2 тис. тіл загиблих військових.

"За час реалізації гуманітарного проекту ЗСУ "Евакуація 200" було евакуйовано 1952 тіла як невідомих, так і упізнаних військових. З них 247 були евакуйовані з тимчасово непідконтрольних територій України у взаємодії з об’єднаним центром СБУ і супутніми структурами. У тому числі 105 тіл були передані після ідентифікації слідчими структурами родичам загиблих, які проживають на тимчасово непідконтрольній території України. Ці громадяни, більшість, є громадянами України і функція ідентифікації належить державі",  - додав Котелевський.