На кремлівському каналі вже взяли інтерв'ю в підозрюваних в отруєнні Скрипаля

Російський державний канал "Russia Today" взяв інтерв'ю у Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких підозрюють в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля

Про це заявила головний редактор RT Маргарита Симоньян.

"Не знаю, з ким ви провели вчорашній вечір, а я провела його з Петровим і Бошировим. Не жартую. камінг сун (скоро буде, - ред.)", - наголосила вона.

При цьому Симоньян стверджує, що Петров і Боширов самі знайшли її номер мобільного та зателефонували. За її словами, росіяни відмовилися давати інтерв'ю будь-кому іншому, оскільки "вони знають її по ефірах, читають соцмережі і довіряють".

Симоньян також зазначила, що інтерв'ю з Петровим і Бошировим вирішили оприлюднити без жодного монтажу та технічних правок.

"Ці люди відмовилися приходити в студію або будь-куди, де багато людей. Сказали, що прийдуть тільки до мене в кабінет і наполягають, щоб була одна камера. В результаті, знімали натурально в моєму кабінеті, все-таки на дві камери (друга писала ту саму зворотну точку, яку ми поки вирішили не монтувати в інтерв'ю). Питання, імхо (на мою думку - ред.), досить чутні за кадром. Вони відмовилися відповідати на будь-які питання, за якими можна було б отримати інформацію про їх оточення, біографії, бізнеси, друзів або щось, що дасть можливість журналістам "копати далі", - повідомила Симоньян.

Російська ведуча додала, що її гості відмовилися показати паспорти на камеру і не розповіли, що вони робили у Великій Британії, проте зазначила, що під час інтерв'ю чоловіки нервували.

"Паспорти показати на камеру відмовилися. Зате показали "ту саму" куртку. Зовні вони досить спортивні чоловіки з досить модними стрижками-борідками. Один, Петров, взагалі, схоже, качок. Це видно в інтерв'ю. Один курить, інший не курить. Хто вони, що вони робили в Англії, чи ті, за кого себе видають, я не знаю і не можу знати. Постаралася поставити їм максимально ті питання, які хвилюють громадськість. Їхні відповіді - їхня відповідальність. І вибір кожного глядача - вірити їм чи ні. Я навмисно не коментую свої враження. Крім, мабуть, того, що вони сильно нервували і пітніли", - розповіла Симоньян.

Зазначимо, вчора президент Росії Володмир Путін заявив, що вони знайшли підозрюваних в отруєнні Скрипаля і що в них "немає нічого особливого чи кримінального". Понад те, за його словами, вони - цивільни особи.

Тоді ж він закликав підозрюваних прийти в ефір будь-якого російського ЗМІ та розповісти про цю ситуацію. 

У відповідь на це модератор панельної дискусії, журналіст Сергій Брильов запропонував підозрюваним прийти 15 вересня до своєї програми "Вести в субботу".