Підозра Демчині та скарга на НАБУ: в СБУ розповіли подробиці

Майно, що фігурує у підозрі НАБУ першому заступнику голови СБУ Павлу Демчині, йому не належить, про що є судове рішення

Про це заявила в ефірі "112 Україна" речниця СБУ Олена Гітлянська, повідомляє Еспресо.TV.

"Павлу Демчині інкримінувалося незаконне збагачення на підставі майна, яке йому не належить. Є рішення суду, в якому чітко прописано, що він не є власником цього майна. Агенти НАБУ, знаючи про це рішення суду і що майно не належить Павлу Демчині, звинуватили його, що це незаконне збагачення і висунули підозру. Саме тому він звернувся до ГПУБ, щоб прокуратура провела незалежне розслідування", - сказала Гітлянська.

Речниця СБУ зазначила, що провадження проти Демчини мало бути закрите через спливання процесуального терміну, впродовж якого не було знайдено доказів.

"Справа у тому, що воно мало бути закрите, оскільки протягом певного терміну вони не змогли знайти складу злочину, але фактично для того, щоб не підтримувати законних вимог щодо закриття, була висунута підозра по необґрунтованому звинуваченню. Ми очікуємо, що ГПУ розгляне цю заяву і прийме рішення щодо відкриття кримінального провадження і потім уже на підставі рішення прокуратури вирішуватиметься подальша доля провадження НАБУ", - сказала Гітлянська.

Речниця СБУ також додала, що детектив НАБУ, якй складав підозру Демчині, достеменно знав про те, що вказане майно йому не належить.

"Саме детектив НАБУ, який розслідував цю справу витребував в рівненського судді рішення суду, в якому чітко записано, що майно не належить Демчині, потім виписав підозру, в якій підозрює Демчину в незаконному збагаченні, мотивуючи саме цим майном. Тобто, людина, яка приймала рішення, вже була обізнана в тому, що ця підозра не має жодної підстави і сенсу", - пояснила Гітлянська.