В НАТО прокоментували прагнення України закріпити євроатлантичний курс у Конституції

Питання закріплення в Конституції України курсу на вступ до НАТО в Альянсі вважають внутрішньою українською справою

Про це заявив журналістам заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес передає "РБК-Україна".

Альваргонсалес зазначив, що під час нещодавнього саміту в Брюселі Альянс у черговий раз визнав і підтвердив, що рішення Бухарестського саміту залишаються дійсними. Нагадаємо, під час саміту НАТО в Бухаресті у квітні 2008 року обговорювалися зокрема питання приєднання України та Грузії до Плану дій щодо членства в Альянсі.

"Але щодо Конституції, то це є внутрішнім питанням. Це виключно ваше рішення. Я би не хотів втручатися у ваші внутрішні справи", - додав Альваргонсалес.

Читайте також. Скільки українців підтримує вступ України до НАТО. Інфографіка

Своєю чергою, віце-премєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе пояснила, що зміни до Конституції мають пришвидшити реформи у країні.

"Зміни до Конституції робляться не для зовнішнього пришвидшення досягнення наших цілей, а для того, щоб мати можливість дати імпульс всій системі державних органів, щоб максимально швидко реалізовувати завдання з реформування країни", - сказала Климпуш-Цинцадзе.