ЄС хоче реалізувати Програму управління держфінансами в Україні на 55 млн євро

Найближчим часом Європейський союз планує реалізацію Програми підтримки управління державними фінансами в Україні з бюджетом у розмірі 55 млн євро

Про це повідомив на сторінці у Facebook виконуючий обов'язки заступника голови ДФС Євген Бамбізов.  

За його словами, програма буде спрямована передусім на ДФС, оскільки її метою є допомога фіскальним органам України в управлінні державними фінансами.

Програма буде передбачати вивчення міжнародної практики, методології та інструментів для аудиту електронних даних. Зокрема, планується впровадження Е-аудиту.

Е-аудит є одним з важливих нововведень, яке покликане зменшити навантаження на платників податків під час здійснення перевірок, з одного боку, а також підвищити якість та ефективність податкового контролю, з іншого.

За програмою, ДФС отримає підтримку у розробці відповідної методології е-аудиту, а також у розробці стандартизованих електронних аудиторських запитань, тестів та процедур.

У повідомленні зазначено, що від європейців очікується також внесок  в інші відповідні стратегічні ініціативи ДФС та в напрямки нашої діяльності. Важливим для ДФС є також європейський досвід у боротьбі з ухиленням від податків.