Загиблим під час спецоперації у Харкові виявився учасник АТО

Співробітники СБУ затримали на Харківщині учасників організованого угруповання, одна людина загинула під час затримання

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У СБУ заявили, що учасники угруповання “тероризували місцевих підприємців, прикриваючись Харківською міською асоціацією ветеранів антитерористичної операції”.

Оперативники спецслужби встановили, що група зловмисників здійснювала напади на будмайданчики, де зводилися об’єкти комерційної нерухомості. Вони застосовували фізичне насильство, знищували та пошкоджували майно, блокували монтажні роботи підприємців. За припинення, у тому числі, фізичного тиску на бізнес, вони вимагали гроші.

У одного із забудовників зловмисники вимагали $30 тисяч за неперешкоджання його господарській діяльності. Правоохоронці затримали у Харкові двох організаторів угруповання під час передачі останньої частини хабара у розмірі 20 тисяч.

Під час затримання один із зловмисників намагався вчинити збройний опір, погрожуючи застосувати проти них бойову гранату. Проти нападника була застосована табельна зброя. Від отриманого вогнепального поранення він помер у лікарні. Загиблий виявився колишнім учасником антитерористичної операції.

Вирішується питання щодо повідомлення учасникам угруповання про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.