Bellingcat знайшов позначку "цілком таємно" на документах підозрюваних в отруєнні Скрипапів

Дослідницька група Bellingcat і видання The Insider випустили частину розслідування про Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких Велика Британія підозрює в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів

Автори з посиланням на різні документи і джерела стверджують, що підозрювані є співробітниками російських спецслужб, йдеться на сайті Bellingcat.

Згідно з матеріалом, в досьє Федеральної міграційної служби немає даних про попередні паспорти Петрова, який отримав документ в 2009 році. Зазвичай ці відомості про власників паспортів там є.

Крім того, на файлі з паспортними даними Петрова є штампи "відомостей не давати" і підпис "с.с". ("совершенно секретно - цілком таємно"). Джерела Bellingcat стверджують, що зазвичай це говорить про приналежність власника паспорта до спецслужб.

Номери закордонних паспортів Петрова і Боширова відрізняються однією цифрою. Їх видали в московському управлінні ФМС 770001, де, як стверджує The Insider, зазвичай видають документи силовикам.

З посиланням на документ з даними про реєстрацію пасажирів на рейс, яким Петров і Боширов летіли в Лондон, в розслідуванні відзначається, що вони купили квитки 1 березня, за день до вильоту.