Демчина відповів НАБУ, кому належать знайдені у нього автомобілі і квартира

Перший заступник голови СБУ Павло Демчина стверджує, що коштовне майно, про яке розповідають у НАБУ, було у власності його колишньої цивільної дружини Ольги Волощук іще до стосунків з ним

Про це він заявив під час прес-конференції у п'ятницю, повідомляє "Укрінформ".

"Це майно належить моїй колишній цивільній дружині. Я ним не користувався і ні разу не сідав за кермо. Я живу в квартирі, яку задекларував", - наголосив Демчина. 

За його словами, він має однокімнатну квартиру в селі Петропавлівська Борщагівка і вживаний Range Rover, який він придбав за $30 тисяч.

"На момент, коли у нас зав'язалися стосунки з цією громадянкою (Ольгою Волощук), у неї вже все було. До 2010 року я був одружений з іншою людиною... А будинок, який показують, був куплений у 2011 році нею (Волошук), не мною", - підсумував Демчина.

Раніше стало відомо, що НАБУ підготовало повідомлення про підозру у незаконному збагаченні Демчині. За даними детективів, у період з 1 січня 1999 року до 25 квітня 2015 року він отримав разом із особою, з якою має спільний побут з 2011 року, сукупний дохід в розмірі близько 2,8 млн грн. 

При цьому за цей самий період вони витратили щонайменше 4,83 млн грн, з яких 4,1 млн грн пішло на нові автівки Toyota Venza, Toyota Siena, Porche Cayenne, TOYOTA HIGHLANDER, JEEP GRAND CHEROKKE 4WD, Volkswagen Multivan та MAZDA CX-5 2,2 L Diesel 6AT, 4 WD.