ФБР засекретило обсерваторію в США. Місцеві вважають, що там НЛО

6 вересня в американському місті Санспот, штат Нью-Мексико, ФБР закрило сонячну обсерваторію і поштове відділення біля неї

Як пише Newsweek, за даними бюро, вони були закриті з міркувань безпеки в умовах повної секретності.

Шериф міста розповів виданню, що на місці працювало ФБР і відмовилося говорити причини. Через відсутність пояснень щодо закриття обсерваторії з п'ятьма великими телескопами, місцеві жителі почали вигадувати конспірологічні теорії.

"ФБР відмовляється розповідати нам, що відбувається. Нас просили сприяти евакуації ", - сказав місцевий шериф Бенні Хаус виданню. "ФБР там було. Які їхні цілі ніхто не каже ".

В інших обсерваторіях зазначили, що, безсумнівно, помітили б щось незвичайне біля закритої місцевості. До того ж, територія довкола обсерваторії все ще відкрита в радіусі більше милі, тож "конспірологам ловити там нема чого".

Але місцеві жителі все одно вважають, що обсерваторію могли закрити через висадку прибульців. За старою-новою легендою, саме в штаті Нью-Мексико в місті Розуелл в 1947 році нібито здійснив посадку НЛО, але це "звісно ж приховується американськими дерслужбовцями і силовими структурами".

За словами керуючої обсерваторії Шері Ліфсон, "місцева влада знає про цю ситуацію і діє за вказівкою ФБР". Вона додала, що евакуація була запобіжним засобом, проте не розповіла деталі.

У будь-якому випадку, обсерваторія згодом має повернутись до свого буденного життя. "Асоціація університетів для досліджень в галузі астрономії працює з "належними органами" з питань, пов'язаних із закриттям", - додала Ліфсон. Вона також зазначила, що об'єкт знову буде відкрито найближчим часом.