На згарищі табору "Вікторія" знайшли ще один кип'ятильник, - ЗМІ

Група незалежних експертів, яких залучили до розслідування трагедії в одеському таборі "Вікторія" на вимогу батька загиблої Соні Мазур, знайшла на згарищі другий кип'ятильник

Про це повідомляє Слідство.Інфо.

Зазначається, що кип'ятильник виявили на місці однієї з кімнат, але не в тій, з якої розпочалася пожежа.

"Обвуглений прилад є важливим речовим доказом, якого раніше не помітило офіційне слідство. Це - другий кип'ятильник, який вдалося виявити на згарищі", - наголошують журналісти.

Перший електроприлад вилучили одразу після трагедії на місці загоряння - у кімнаті художнього керівника колективу "Адель" Тетяни Єгорової, яка відпочивала у таборі разом із дітьми. 

Офіційне слідство розглядало версію про те, що саме перший невимкнений кип’ятильник міг стати причиною пожежі.

"За численними показами очевидців трагедії, у ніч пожежі Тетяна Єгорова нібито кричала, що забула вимкнути кип'ятильник. Але сама керівниця ансамблю згодом цю інформацію публічно заперечила. А в матеріалах провадження існують й інші свідчення - на користь Єгорової. Так чи інакше, слідство не змогло встановити, чи міг перший знайдений кип’ятильник справді стати причиною пожежі. Не підтвердилися й інші вірогідні причини загоряння", - йдеться у розслідуванні.

Другий електроприлад незалежні експерти передали правоохоронцям. Крім цього, на згарищі знайшли останки дітей.

Зазначається, що журналісти Слідства.Інфо звернулися до голови поліції Одеської області і запитали, чому його підлеглі не виявили таких важливих речей. Дмитро Головін заявив, що без офіційного “паперу” робити висновки про важливість нових речових доказів у справі передчасно. На його думку, це стосується як останків дітей, так і другого кип’ятильника.

"Виявлення цих фрагментів - звучить цинічно - жодним чином не впливає на хід розслідування, і на факти – причинно-наслідковий зв’язок", - заявив головний обласний поліцейський.

Залучити до розслідування нову групу фахівців у червні цього року дозволив Приморський райсуд Одеси. Суд ухвалив клопотання Олексія Мазура, донька якого загинула в дитячому таборі “Вікторія”. На місці трагедії нині працюють фахівці незалежного інституту судових експертиз (Україна), а також – іноземці з Міжнародного інституту експертиз (Естонія).