"Возвращайся в свой сказочный лес": Порошенко попрощався з Росією на форумі YES

Президент України Петро Порошенко під час форуму Ялтинської європейської стратегії заявив про остаточне відвернення від російського вектору та публічно попрощався з Росією, згадавши слова гімну закриття Олімпіади-1980

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Ініціатива зафіксувати курс на НАТО в Конституції - це не лише сигнал суспільству про твердість наміру, не лише намір зайвий раз помахати рукою Москві: "До свиданья, наш ласковый миша, возвращайся в свой сказочный лес". Це меседж і нашим західним партнерам, які неодноразово казали, що двері НАТО для нас відкриті. А ми ніколи і не сумнівалися. Ми обов'язково цим скористаємося і повернемось у велику родину європейських народів", - сказав Порошенко.

Читайте також. Скільки українців підтримує вступ України до НАТО. Інфографіка

Президент України також нагадав про здобутки України в реалізації євроатлантичного вектору.

"Росію ми переграли, і вже понад рік, як угода про ассоціацію з ЄС набула чинності. І вона щодня доводить свою дієвість і правильність. Частка ЄС у експорті коливається від 42 до 43%, стрімко наближаючись до 50%. Це вагомий компенсатор втрат, які через війну, гібридну агресію, економічну блокаду, закриття ринків спричинила нам РФ. Днями очікується видача десятимільйонного українського біометричного паспорту. 10 млн людей дали відповідь усім, хто намагався применшити значення безвізу, що він нікому не потрібний", - наголосив Порошенко.

Довідка: літня Олімпіада-1980 проходила в Москві. Її бойкотували 50 країн через радянське вторгнення в Афганістан.