ЄС та Україна підписали угоду про надання останній 1 млрд євро макрофінансової допомоги

Україна та ЄС підписали кредитну угоду щодо четвертої програми макрофінансової допомоги Україні в обсязі 1 мільярд євро

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Угоди було підписано президентом Петром Порошенком та європейським комісаром з питань євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом. 

"Угода щодо четвертої програми макрофінансової допомоги Україні - це практичний результат моїх попередніх політичних домовленостей з Президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером у рамках саміту "Східного партнерства". ЄС надає Україні макрофінансову допомогу з 2014 року", - наголосив Порошенко.

Зазначається, що найближчим часом Міністерство фінансів спільно з Міністерством закордонних справ внесе пропозицію Порошенку щодо необхідності невідкладного подання на розгляд Верховної Ради проекту Закону про ратифікацію цих міжнародних договорів.

Транші будуть розподілені рівномірно, по 500 млн. євро кожний. При цьому очікується, що перший транш надійде в Україну восени цього року після завершення cторонами внутрішніх процедур, необхідних для набрання чинності підписаних документів, та виконання Україною умов надання першого траншу.

Другий транш має надійти навесні 2019 року за результатами оцінки виконання Україною заходів з реформування відповідних секторів реалізації державної політики.