Луценко знову внесе в Раду подання на депутатів від "Опоблоку"

Генеральна прокуратура планує повторно внести в Верховну Раду подання на зняття недоторканності з народних депутатів від фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова та Сергія Дунаєва

Про це ввечері в п'ятницю, 14 вересня 2018 року, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив в ефірі одного з телеканалів, передає ВВС

Він повідомив, що збирається "внести повторно подання, яке було абсолютно без причини...повернуто регламентним комітетом Верховної Ради".

За його словами, Вілкула підозрюють у причетності до "розкрадання земель", коли він був керівником Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Колєснікова, за версією ГПУ, замішаний у тому, що коли він працював у Фонді державного майна, то "добився фактично приватизації ракетного заводу, який знищений".

Дунаєва ж антикорупційні органи підозрюють у незаконному збагаченні й несплаті податків.

У червні регламентний комітет Верховної Ради України повернув прокуратурі подання на депутатів Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова, Сергія Дунаєва, які були внесені в парламент у травні. За словами Луценка, тоді комітет не дотримався передбачених регламентом термінів розгляду подань. Тому їх потрібно вносити заново, бо інакше депутати зможуть оскаржити зняття недоторканості в суді.