На східному узбережжі Сполучених Штатів є перші жертви "Флоренсу"

Через буревій "Флоренс" у Північній Кароліні загинуло вже 5 людей

Руйнівний ураган "Флоренс" призвів до повалення дерев, підвищення рівня води в річках, а також загибелі 5 осіб, перш ніж його категорію було знижено до рівня тропічного шторму, який все ще здатний спричинити хаос, передає NTD.tv.

Зокрема, у Вілмінгтоні загинули мати та її дитина, коли дерево впало на їх будинок у Вілмінгтоні. Поранений батько дитини був доставлений до лікарні.

У штаті округу Пендер, жінка померла від серцевого нападу. Фельдшери, які намагалися до неї дістатися, були заблоковані уламками будинку.

Окрім того, дві людини загинули в окрузі Ленуар. Це 78-річний чоловік, який намагався підключити подовжувачі струму, тоді як інший чоловік помер, намагаючись врятувати своїх мисливських собак, повідомив представник округу.

"Ми знали, що це буде велика буря, але вона досягла епічних розмірів", - заявив губернатор штату Північна Кароліна Рой Купер на прес-конференції в місті Ралі.

Купер навів дані служби національного прогнозу служби, згідно з яким майже вся територія штату може бути вкрита декількома метрами води.

"Півмільйона осіб залишилися без електроенергії, 26 тисяч людей були змушені покинути домівки і залишатися в притулках, близько 60 людей було евакуйовано з готелю в Джексонвілі, Північна Кароліна, після того, як частина даху обвалилася, більше тисячі авіарейсів скасовано", - наводить додаткові подробиці українська служба Голосу Америки.