Побитого Балуха не показують адвокату

Посилаючись на неробочий день, адвоката Володимира Балуха Тараса Омельченка не пускають у СІЗО Сімферополя, де утримують політв’язня

Як повідомив архієпископ Кримський і Сімферопольський Климент, разом із адвокатом вони приїхали до СІЗО, де спочатку їм відмовили співробітники колонії у доступі до Балуха. В СІЗО запропонували почекати начальника колонії, який мав би дати дозвіл на зустріч. Втім, начальник СІЗО також відмовив Клименту та адвокату, передає Громадське ТБ

"Начальник СІЗО сказав, що усі питання в робочий день. Але складається дивне враження, що тільки нас не пускають. Тому що до нас 2 адвоката заходили на зустріч зі своїми підзахисними. Ще один адвокат зайшов і вже хвилин 30 його немає", - зазначив Климент.

Читайте також: 3,5 роки тюрми за український прапор. Як Росія покарала кримчанина Балуха

Він наголосив, що наразі вони чекають під стінами СІЗО на зустріч. Також начальник СІЗО повідомив Клименту та Омельченку, що вчора бачив Балуха і з ним нібито все гаразд.

При цьому в ізоляторі відкидають інформацію про побиття Балуха співробітниками колонії, повідомила адвокат Балуха Ольга Дінзе.  

"Адміністрація СІЗО заявляє, що ніяких прецедентів не було. Тому тільки особиста зустріч дасть можливість зрозуміти", - зазначила вона.