Трамп збирається звільнити шефа Пентагону, - NYT

Президент США Дональд Трамп після проміжних виборів може змінити голову свого Міністерства оборони

Це рішення зумовлене тим, що між президентом і керівником Пентагону Джеймсом Меттісом існує безліч розбіжностей, що робить їх взаємини напруженими, повідомила 15 вересня 2018 року газета The New York Times з посиланням на власні джерела в Пентагоні, Білому домі і Конгресі.

Зокрема, очільник американськог ооборонного відомства розійшовся з Дональдом Трампом в поглядах на політику щодо НАТО, спільні військові навчання з Республікою Корея, вихід США з угоди з Іраном та на інші важливі питання. 

Як зазначає газета, американський президент розмірковує над тим, "чи хоче він бачити на чолі Пентагона когось, хто буде надавати йому більшу підтримку, ніж Меттіс".

При цьому наголошується, що останнім часом на зустрічах з президентом Меттіс поводиться обережно, намагаючись не демонструвати відкриту незгоду або непокору.

Слід нагадати, що в листопаді минулого року в офіційному Twitter-акаунті Міністерства оборони США був опублікований пост, що містив заклик відправити Трампа у відставку. Пізніше повідомлення видалили, а представник Пентагону Дана Уайт пояснила, що інцидент стався через помилку одного зі співробітників.