Україна повинна боротися за мир та свободу. Лідер U2 Боно вперше приїхав до Києва

Лідер U2 Боно вперше приїхав до України і став спеціальним гостем 15-ої Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES)

Про це повідомляє Еспресо.TV.

YES тримали ім'я спеціального гостя форуму потай до останнього, поки він не вийшов на головну сцену форуму. Це перший візит Боно в Україну.

Дискусію з всесвітньо відомим співаком вів журналіст CNN Фарід Закарія.

Під час свого виступу на YES Боно сказав, що Україна повинна боротися за мир та свободу. Співак додав - він молиться за Україну, щоб ця боротьба була не фізичною, а духовною.

Лідер U2 також торкнувся теми корупції, заявивши, що вона боляче б'є по країнах, що розвиваються, і що Європа має приділяти більше уваги вирішенню цієї проблеми.

"Корупція вбиває більше дітей в Африці, ніж ВІЛ/СНІД або малярія. Але від неї є вакцина - вона називається прозорістю, відкритим правлінням, громадянським суспільством", - сказав він.

Лідер групи U2 відзначив важливу роль нових технологій в боротьбі проти корупції. "IT створює умови, при яких приховати корупцію стає важче.

15-а щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES), організована Фондом Віктора Пінчука, проходила в Києві 13-15 вересня. В цьому році слоган форуму - Майбутнє покоління всього.