Американські ВПС наберуть ще 40 тисяч людей для стримування Росії

Військово-повітряні сили США прогнозують, що їм доведеться розширитися за наступні десять років, збільшуючи кількість оперативних ескадронів приблизно на чверть, щоб мати змогу протистояти Росії і Китаю

Про це заявила секретар американських ВПС Хізер Вілсон, повідомляє Reuters.

За її словами, підрахунки були зроблені на основі аналізу засекречених розвідувальних даних про вірогідні загрози до 2025-2030 років. Аналіз показав, що сили у нинішньому стані будуть не здатні захистити Америку від зовнішнього ворога.

"ВПС надто малі, щоб виконати те, про що нас просить нація", - сказала Вілсон.

Вона відмовилася говорити про точні цифри, які Вашингтону потрібно витратити на зміцнення військово-повітряних сил. Однак, вона додала, що йдеться про мільярди доларів, особливо якщо зауважити те, що доведеться розширити особовий склад, а також закупити нові більш досконалі літаки у компаній Boeing і Lockheed Martin.

За словами Вілсон, ВПС США знадобиться додаткові 40 тисяч солдатів, щоб створити 386 оперативних ескадронів. Зараз американські військово-повітряні сили мають 312 таких ескадронів. Таким чином, кількість солдатів у ВПС зросте до 717 тисяч, якщо враховувати національну гвардію і резерв.