Американський мільярдер викупає легендарний журнал Time

Співзасновник та генеральний директор корпорації Salesforce Марк Беньофф зібрався купити щотижневий американський журнал Time

Про це повідомляє видання BBC.

Зазначається, що вісім місяців тому журнал продали медіагрупі Meredith Corporation, і ось тепер він знову змушений змінити власника. 

Беньофф разом з дружиною вирішили заплатити за Time$ 190 млн, хоча бізнесмен "не буде задіяний у щоденних операціях або журналістських рішеннях".

"Сила журналу Time завжди полягала у його вмінні унікально розповісти про людей та ситуації, які стосуються нас усіх, і об'єднують нас", - наголосив Беньофф у своєму акаунті в Twitter.

Укладання угоди може завершитися протягом місяця, але спочатку підприємцю потрібно отримати схвалення від регуляторів.

При цьому таке рішення бізнесмен ухвалив у непростий час для друкованих ЗМІ: зокрема, Time останнім часом був змушений скоротити кількість примірників, а також має проблеми зі скороченням прибутку від реклами. 

Беньофф, статки якого, за даними Forbes,становлять $6,7 мільярдів, не єдиний підприємець зі сфери високих технологій, який вирішив витратити гроші на друковані ЗМІ. 

Виконавчий директор компанії Amazon Джефф Безос купив Washington Post у 2013 році. У минулому році благодійник та вдова Стіва Джобса Лорен Пауелл придбала пакет акцій журналу The Atlantic.