Кандидата Трампа до Верховного суду звинуватили у сексуальних домаганнях. Вони сталися 36 років тому

Бретта Кавана, якого президент США Дональд Трамп висунув як кандидата до Верховного суду країни, звинуватили у сексуальних домаганнях, які нібито мали місце у 1980-х роках

Про домагання з боку судді розповіла професор психології Університету Пало-Альто Крістін Блейзі Форд, повідомляє Reuters.

Вона стверджує, що інцидент стався у 1982 році, коли їй було 15 років, а Кавану - 17 років. Тоді він був студентом підготовчої школи Джорджтауна в Бетесді штату Меріленд, а вона навчалася в сусідній середній школі.

За словами Форд, у той день в одному з будинків збиралися підлітки, а п'яні Кавано та його друг нібито "загнали" її в одну зі спалень. 

Потім, поки його друг дивився, Кавано вмостився зверху на Форд, яка лежала на ліжку, намагався зняти з неї одяг та торкався її тіла.

Коли вона почала кричати, підліток закрив їй рота рукою. Втім, Форд зауважує, що їй вдалося втекти від зловмисників. 

Минулого тижня Кавано, який є другим кандидатом  від республіканської партії до Верховного суду, прокоментував ці заяви так: "Я категорично і однозначно заперечую ці твердження. Я не робив подібного у старшій школі чи в будь-який інший час".

Речник республіканського голови комітету, сенатор Чак Грасслі тим часом зазначив, що заплановане голосування в комітеті щодо підтвердження кандидатури Кавана пройде у цей четвер за гарфіком. 

"Суддя Кавано пройшов через шість всеосяжних розслідувань ФБР в період з 1993 до 2018 року. Подібні претензії (щодо сексуальних домагань, - ред.) ніколи не з'являлися у жодному з 6 звітів ФБР", - наголосив він.

Оскільки республіканці контролюють більшість у Сенаті, демократи не можуть зупинити призначення Кавано. Така можливість з'являється тільки якщо деякі республіканці ухвалять дуже нетипове рішення і проголосують проти Трампа.