Після фейків Росії про МН17 Парубій закликав взятися за інформаційну безпеку

Очільник Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що Україні необхідно посилити імунітет до неправдивих заяв Росії

Про це заявив Парубій на брифінгу у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він прокоментував інформацію від Міністерства оборони РФ про нібито українське походження ракети, яка збила літак рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році.

“Це черговий інформаційний фейк. І ми мали б уже отримати імунітет до них. Фактично щотижня з російської пропаганди ми отримуємо потоки інформаційної брехні, завдання яких полягає в одному - засумніватися“, - завив він.

За його словами, ввести український інформаційний простір у хаос є завданням чергових російських фейків. Тому питання інформаційної безпеки є одним з ключових на поточній сесії Верховної Ради.

“Нам буде вкрай важливо на цій сесії підійти до питання інформаційної безпеки. Питання інформаційної безпеки, особливо в рік виборів, на моє переконання, є одним з ключових питань”, - підкреслив Парубій.

Водночас спікер підкреслив, що міжнародна комісія, яка складається з кращих фахівців з різних країн, вивчила і довела, що російські військовослужбовці причетні до катастрофи літака "Боїнг" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17.

Спікер наголосив, що трагедія трапилася за участі і за вказівкою російських військовослужбовців.

“На превеликий жаль, російська пропаганда в стилі повного перекручування даних ... продовжує діяти в надії, що матиме якийсь успіх в Україні", - прокоментував він.