Питання захисту українських реформ перед небезпекою реваншу є вкрай важливим, - Княжицький

Вирішити його можна тільки спільними зусиллями, ставши проти російської агресії на захист прав людини та тих цінностей, заради яких була підписана Угода про Асоціацію

Про це в понеділок, 17 вересня, заявив співголова Парламентського комітету Асоціації Україна-ЄС, народний депутат України Микола Княжицький.

Восьме засідання Парламентського комітету Асоціації за участі представників Європарламенту,  Верховної Ради, членів уряду та представників регіональної влади проходить у Львові. Європейську частину очолює член Європарламенту Даріуш Росаті, українську – народний депутат України Микола Княжицький.

"Якщо Росія направила цих своїх "туристів" в Солсбері, то уявіть, що відбувається в Україні: на фронті,  в нашому політикумі, ЗМІ. Уявіть, скільки грошей вливається для реваншу на виборах. І коли я часто чую від наших європейських колег, що можна так чи інакше домовитися з Росією, і нехай Україна залишається буфером, скажу, що це неможливо", - зазначив  Микола Княжицький.

На його думку, у випадку, якщо Україна потрапить в російський простір, то буфером стануть Польща, Румунія та Угорщина, а не Україна. Тому питання стратегічного європейського вибору та реформ є вкрай важливим.  

"Ми дуже вдячні цьому складу Європейського парламенту за підтримку.  Якщо подивитися на те, що ми зробили після Революції Гідності, то фактично ми живемо в іншій країні. За чотири роки Україна змінилася кардинально. Звісно, ми відчуваємо, що цих змін недостатньо, але довести їх зможемо, тільки якщо разом станемо проти російської агресії на захист прав людини та на захист тих цінностей, заради яких ми підписували Угоду",  - заявив народний депутат.

Під час засідання ПКА також обговорюватимуться питання пріоритетності в рамках імплементації Угоди про Асоціацію, перспективи поглиблення відносин між ЄС та Україною, транскордонне співробітництво, безпека, реформа децентралізації, виборча та судова реформи.