У Казахстані українського журналіста затримали за "порушення трудової діяльності"

У Казахстані адмінсуд Уральська розпочав розгляд справи українського журналіста Олександра Гороховського щодо порушення ним законодавства про трудову діяльність іноземців

Про це у понеділок, 17 вересня, повідомила "Радіо Свобода".

Як зазначається, під час слухання Гороховський повідомив, що до Казахстану він приїхав на запрошення журналістів газети "Уральская неделя" з метою обміну досвідом.

Адміністративний протокол щодо Гороховського був складений 15 вересня під час перевірки в одному з готелів Уральська, де проходив тренінг із журналістики. Його влаштував казахський журналіст Лукпан Ахмедьяров.
Поліцейські, які прибули в готель, повідомили, що з'явилися з перевіркою за дзвінком аноніма, який повідомив про "незаконну конференцію".

Українському журналісту інкримінували порушення частини адміністративного кодексу, зокрема регулюючої вимоги, яка надається іноземцям, задля здійснювання трудової діяльність в Казахстані. Порушення адмінкодексу передбачає штраф у понад 60 тисяч тенге (біля 5 тисяч гривень), а також арешт терміном до 10 діб або видворення за межі країни.