На Донеччині черговий найманець з Росії отримав 10 років

На Донеччині громадянин Російської Федерації отримав 10 років з конфіскацією майна за тероризм в Україні

Про це у вівторок, 18 вересня, повідомила прес-служба прокуратури Донецької області у своєму Facebook.

"У лютому 2017 року колишній російський військовослужбовець, втомившись від безгрошів’я, вирішив скористатись своїми військовими навичками та направився на окуповану РФ територію Донецької області, де вступив до лав незаконного збройного формування терористичної організації "ДНР" для участі у військових діях проти Збройних Сил України. Оминаючи контрольні пункти в’їзду-виїзду, які контролюються Україною, росіянин незаконно перетнув державний кордон України та приїхав до Донецька, де одразу прибув до військкомату "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Потому найманця зарахували до "5-ї Окремої мотострілецької бригади "Оплот" так званого Міноборони "ДНР" на посаду стрілка, видали вогнепальну зброю і набої. За даними прокуратури, у квітні минулого року бойовика зі зброєю затримали українські військовослужбовці та передали його до правоохоронних органів. 

Як зазначається, Орджонікідзевський районний суд Маріуполя визнав уродженця Свердловської області РФ винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 1 ст. 332-1 (незаконне переплавлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Суд засудив найманця до 10 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому майна.