У столиці з успіхом пройшла вистава "Лебедине озеро". Подія

На сцені Національної опери виступили зірки світового балету

Легендарна  сцена Національного академічного  театру опери та балету України імені Тараса Шевченка.  Зірки світового балету виконують всесвітньовідоме “Лебедине Озеро”. Солістка Анна Софія Шеллер ще в 13 років переїхала із Арегентини у Сполучены Штати навчатися улюбленій справі.

“Я дуже схвильована! Вперше виконую “Лебедине Озеро”.  Дуже щаслива що це відбувається саме тут. Рада що виконую цю роль. Це було моєю мрією. Київ прекрасне місто. Я з радістю приїду сюди і не один раз. Це найпрекрасніше місто”, - розповідає Анна. 

Вистава відбулася завдяки  підтримки відомого мецената Людмили Русаліної та торгової марки СТАТУС. 

“Про те як треба кохати і жити. І коли цю казку на сцені створюють такі зірки світового рівня як Олександр Стоянов, як Анна Софія Шеллер — честь дивовижно. І для мене це  велика честь і велике задоволення, хоча б трошки цьому сприяти", - ділиться враженнями Людмила Русаліна.

Прем'єр Національної опери України, заслужений артист України Олександр Стоянов вперше танцював "Лебедине озеро" у такій постановці: "Дуже цікавий такий мікс, цікава школа, вона дуже міцна, технічна, своєрідна. Для мене це дуже цікаво. Я думаю, що для українського глядача, для нашого, це  незвичайний захід . Це впровадження іншої  школи в ту, яку знаю я. Наша українська школа вважається дуже сильною. Тому сюди прилітають прима-балерини, зірки балету. Тому українська школа  входить у топ-5 кращих балетів світу". 

Лебедине озеро - найвідоміший світовий балет, який вже більше 100 років зберігає свою першість в серцях глядачів. Саме цей спектакль у багатьох людей асоціюється з балетним мистецтвом. Сьогодні «Лебедине озеро» є прикрасою в репертуарі практично всіх головних світових театрів. Створений за мотивами старовинної німецької легенди, що оповідає про прекрасну принцесу Одету, зачаровану в лебедя прокльоном злого генія. Тут добро опановує над злом — кохання, яке не можливо вбити.