Предстоятель УГКЦ презентував книгу про трагічні події з українсько-польського минулого

Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук презентував книгу "Діалог лікує рани" про трагічні події з українсько-польського минулого

В середу, 19 вересня в рамках цьогорічного львівського Форуму видавців презентували книгу "Діалог лікує рани" авторства предстоятеля Української греко-католицької церкви Блаженнійшого Святослава Шевчука та польського журналіста Кшиштофа Томасіка.

На презентації також був присутній президент України Петро Порошенко. Модерував захід голова комітету з питань культури і духовності, народний депутат України Микола Княжицький.

"Я представляю українську сторону українсько-польського діалогу. Адресатом цієї книги є здебільшого польський читач, який не знає нашої історії. Ми живемо в світі монологів, не вміємо говорити і чути один одного. Я намагався щиро говорити правду", - зазначає Шевчук.

Він розповів, що книга була видана польською мовою в березні цього року і презентована в Варшаві, Кракові та Любліні. Сьогодні ж відбувається презентація українського перекладу.

"Ми довго дебатували чи видавати її українською мовою. Але діалог між владою і церквою, суспільством є надзвичайно важливим. Ми маємо говорити про складну спільну українсько-польську історію. Тому я дуже вдячний президентові та іншим офіційним особам, які присутні тут на презентації "Діалог лікує рани", - в свою чергу зазначив Княжицький.