США готові до нових переговорів з КНДР

Вашингтон привітав результати переговорів президента Південної Кореї й лідера КНДР та оголосив про готовність до нового діалогу з Пхеньяном

Про це заявив в Вашингтоні державний секретар США Майк Помпео, повідомляє Укрінформ.

"Ми вітаємо президента Муна та голову Кіма з підтвердженням спільної заяви, підписаної в Сінгапурі, про повну денуклеаризацію Корейського півострова, в тому числі щодо постійного демонтажу всіх об'єктів у місті Йонбйон за присутності інспекторів США й МАГАТЕ", - наголосив глава американської дипломатії.

Держсекретар США також позитивно оцінив рішення Кім Чен Ина щодо завершення оголошеного раніше демонтажу ракетної бази Тончхан-рі на північному сході КНДР під наглядом міжнародних спостерігачів.

"Зважаючи на ці важливі зобов'язання, Сполучені Штати готові негайно приступити до переговорів щодо трансформації відносин між США й КНДР", - підкреслив глава Держдепу.

Помпео зазначив, що запросив міністра закордонних справ Північної Кореї зустрітися в Нью-Йорку наступного тижня під час засідання Генасамблеї ООН. Паралельно, за його словами, сплановані зустрічі представників влади КНДР зі спеціальним представником США з питань Північної Кореї у Відні.