Княжицький: колеги з Європарламенту високо оцінюють реформи в Україні

Європарламентарі високо оцінюють реформи в Україні за роки після Революції Гідності

Про це в четвер, 20 вересня, заявив співголова Парламентського комітету Асоціації Україна-ЄС, народний депутат України Микола Княжицький під час брифінгу в кулуарах парламенту за результатами за результатами Восьмого засідання ПКА.

Микола Княжицький повідомив, що спільне засідання відбувалося у Львові та Івано-Франківську. Обговорювалися питання оборони, техногенних та екологічних катастроф в Криму та на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, також  йшлося про необхідність поглиблення боротьби з корупцією та реформування органів місцевого самоврядування. Делегація провела зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, бізнесу, студентами, представниками нацменшин.

"Наші європейські колеги високо оцінили прогрес України за останні роки після Революції Гідності. В рамках Восьмого засідання ПКА делегація європарламентарів відвідала Гуцульщину, зокрема Верховину. І  ми говорили про поглиблення транскордонного співробітництва зокрема у карпатських регіонах України", - сказав народний депутат.

Своєю чергою, член європейського парламенту, співголова ПКА Україна-ЄС Даріуш Росаті відзначив низку успіхів, яких досягла Україна в реалізації реформ.

"Я хотів би віддати належне українській владі за реформи органів місцевого самоврядування, децентралізації, охорони здоров’я, пенсійної системи та державного управління. Водночас, ми погодилися, що потрібно докласти зусиль у критично важливих сферах, які стосуються реалізації угоди про Асоціацію України з ЄС", - сказав Даріуш Росаті.

Він наголосив на необхідності виборчої реформи та поглибленні реформи судової гілки влади, реформуванні митниці, податкової системи та боротьбі з корупцією.

"І хоча було досягнуто вже певного прогресу у цих сферах, ми розуміємо, що ще потрібно багато працювати, аби досягнути конкретних результатів. Громадяни України мають відчути користь цих реформ", - наголосив європарламентар.