МВС пропонує реєструвати центри реабілітації наркозалежних

Міністерство внутрішніх справ пропонує створити єдиний реєстр центрів реабілітації людей з наркозалежністю

Про це повідомляє у Facebook прес-служба МВС.

"Ми бачимо випадки, коли реабілітаційні центри перетворюються на місця використання безоплатної рабської праці. А в обмін хвора на наркоманію людина отримує ослаблену дозу, яка і є методом лікування. Поліція кваліфікує таку ситуацію, як незаконне утримання громадянина", - сказав голова МВС Арсен Аваков на зустрічі з секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим.

Міністр запропонував створити реєстр таких центрів, щоб поліцейські могли співпрацювати з їхніми керівниками та контролювати дотримання закону і прав людини. За словами Авакова, на створення такої бази передбачено місяць.

"Будуть виділені дільничні офіцери, які зможуть також контролювати, чи не порушують у таких закладах права людини. Свобода волі - перш за все. До цієї роботи залучать фахівців із ювенальної превенції та Департаменту протидії наркозлочинності", - додав голова МВС.

Турчинов своєю чергою заявив, що РНБО працює над об’єднанням правоохоронних органіві громадськості у протидії наркозалежності.

"Думаю, близько 1 тис. центрів протидії наркозалежності запрацює в Україні і вони не матимуть проблем з постійними перевірками", - сказав Турчинов.