Омелян каже, що Гройсман був готовий внести за нього заставу

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман був готовий внести заставу за міністра інфраструктури Володимира Омеляна

Про це очільник Міністерства інфраструктури заявив в ефірі Skrypin.ua.

"Він (Гройсман) зателефонував, він запропонував свою допомогу... Є позиція уряду, вона на мою підтримку спрямована. Володимир Борисович дійсно висловив свою готовність внести за мене заставу, якщо це буде потрібно", - розповів Омелян.

Він додав, що таку ж готовність висловив і колишній українського уряду, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк.

"І таких бажаючих було декілька десятків", - зазначив міністр.

Раніше Омелян також заявив в ефірі Еспресо.TV, що американські та європейські партнери шоковані тим, як відбувається слідство НАБУ. 

  • Нагадаємо, 13 вересня НАБУ повідомило Володимиру Омеляну про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Зокрема, йдеться про незадекларовані позашляховик BMW X5 2015 року випуску, $90 тис. і 25 тис. євро.
  • Пізніше Омелян прокоментував підозру в незаконному збагаченні. Він вважає оголошення йому підозри політично вмотивованим.
  • Суд дозволив міністру молоді і спорту Ігорю Жданову взяти Володимира Омеляна на поруки, проте зобов'язав міністра інфраструктури здати закордонні паспорти.
  • Як заявив Омелян, існує загроза того, НАБУ може тиснути на суддю в його справі, оскільки справа проти чоловіка судді теж перебуває на розгляді цього відомства.
  • 19 вересня Солом’янський райсуд Києва частково задовольнив клопотання прокурора САП про арешт майна міністра інфраструктури Володимира Омеляна