Порошенко закликав створити ринок землі і підвищувати зарплати

Президент Петро Порошенко закликав роботодавців збільшувати зарплату працівникам, аби бути конкурентоспроможними і зупинити міграцію робітників за кордон

Про це заявив президент Петро Порошенко під час свого щорічного послання до парламенту, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що на його регулярних зустрічах з урядом, з силовиками, з бізнес-асоціаціями роботодавці дедалі частіше скаржаться на дефіцит робочої сили, тому він звернувся до них з закликом збільшити заробітню платню.

"Дорогі роботодавці, вихід один - збільшуйте зарплату якщо хочете, щоб українці не їхали за кордон, а працювали у нас. По ринку заробітньої плати ви повинні бути конкурентноздатними", - заявив президент.

За його словами, Україна стає частиною Єдиного європейського ринку праці і роботодавцям потрібно бути готовими до конкуренції. Водночас Порошенко висловив сумніви з приводу можливості прийняття рішення про створення ринку землі найближчим часом.

“Я розумію, що, на жаль, шансів на виважене державницьке рішення про створення, наприклад, цивілізованого ринку землі… Зараз буде тяжко провести”, – сказав він.

При цьому він нагадав, що Європейський суд з прав людини визнав мораторій на вільний ринковий обіг землі таким, що порушує права українців.