Трамп посилив антиросійські санкції через агресію проти України

Президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення санкцій щодо Російської Федерації через агресію проти України

Зміст

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Як повідомляється, Трамп підписав указ, який надав Мінфіну США додаткові повноваження в питанні антиросійських санкцій, введених через анексію Криму і військову агресію на сході України, а також у відповідності з законом "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій".

Документ, підписаний Трампом, впорядковує режим застосування вже існуючих санкцій стосовно Кремля.

У супровідному листі сказано, що даний указ спрямований на суворе дотримання санкцій. Документ, зокрема, передбачає провідну роль Мінфіну у співпраці з Держдепом та іншими відомствами, а також визначає масштаб санкцій.

Крім цього, у документі перераховані можливі санкції щодо Кремля. Мова йде про заборону або обмеження кредитування російських осіб, заморожування їх фінансових активів, заборону громадянам США вести справи з особами, щодо яких були введені обмеження, про заборону на видачу віз, тощо.

  • 27 серпня набули чинності санкції США проти РФ у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великої Британії.
  • 13 вересня Трамп підписав акт, який дозволяє вводити санкції за втручання у вибори в США. Санкції можуть включати заморожування активів, обмеження на валютні операції, обмеження доступу до американських фінансових інститутів і заборону громадянам США здійснювати інвестиції в компанії, причетні до втручання у вибори.
  • 14 вересня США ввели нові санкції проти двох компаній з Китаю та Росії за підтримку ядерних і ракетних програм Північної Кореї.
  • Ще один пакет санкцій США планують ввести в листопаді. Нова заборона може торкнутися кредитування російських юридичних осіб, експорту і імпорту товарів.