У Раді закликали СБУ розслідувати фінансування каналу NewsOne Росією після програми на Еспресо

СБУ має розслідувати оприлюднені каналом Еспресо факти фінасування каналу NewsOne нардепа від "Опозиційного блоку" Євгена Мураєва з боку російського олігарха

Про це з трибуни українського парламенту заявив очільник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, повідомляє Еспресо.TV

"Вчора журналісти телеканалу Еспресо оприлюднили документи, які свідчать, що Мураєв отримував, а може й надалі продовжує отримувати мільйони від російського буцімто олігарха Дерипаски. Перерахунок грошей здійснювався через фірми-прокладки у ЄС", - наголосив він.

За словами Бурбака, насправді Мураєв отримував гроші навіть не від Дерипаски, а від російських спецслужб, бо в Росії немає незалежних олігархів, вони всі контролюються ФСБ. Таким чином, можна стверджувати, що ці кремлівські гроші йшли на фінансування NewsOne.

"Це черговий доказ того, що у цій залі сидять російські колаборанти, які працюють в інтересах Москви. Вони створили в Україні мережу кремлівських каналів, які 24 години на добу руйнують свідомість українців. Вважайте цю заяву моїм зверненням до СБУ. Сподіваюся, що цього разу СБУ результативно розслідує ці факти", - підсумував Бурбак.

Зазначимо, на Еспресо.TV, у програмі "ШУСТРОВА LIVE" вийшло розслідування журналіста Дмитра Костюка. У ньому йдеться про те, що відомий дружбою з президентом РФ Володимиром Путіним російський олігарх Олег Дерипаска через фірму в Австрії фінансує родину власника телеканалу NewsOne, народного депутата Мураєва.