Угорські паспорти на Закарпатті: Сійярто погрожує Україні загальмувати рух до НАТО

Угорщина пригрозила сповільнити інтеграцію України до Європейського Союзу через паспортний скандал, який виник після оприлюднення відео роздачі паспортів у Берегові

Про це заявив міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто, повідомляє сайт угорського МЗС.

За його словами,Угорщина засуджує спроби України залякати закарпатських угорців. Він сказав, що після заходів, які негативно впливають на закарпатських угорців та різних спроб залякати їх, "серія нападів на нас тепер перейшла на інший рівень".

"Угорщина постійно стежить за розвитком ситуації, і можливо, що в майбутньому потрібно буде приймати заходи для сповільнення інтеграції України в євроструктури", - заявив він.

Доречно згадати, що Будапешт пригрозив сповільнити євроінтеграцію України і розпочав блокаду українських ініціатив у НАТО після ухвалення Україною закону про освіту у вересні минулого року.

Міністр додав, що "буде багато про що говорити" щодо ситуації на сесії наступного тижня на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Він повідомив, що уряд розцінює як недружній та ризикований крок висилку угорського консулу з Берегова.