Грецька призерка Євробачення поплатилась за албанського орла в Instagram

Елена Фурейра, яка посіла друге місце на міжнародному музичному конкурсі Євробачення-2018, поплатилась цькуванням журналістської спільноти та звинуваченням у націоналізмі за світлину в Instagram

Про це у п'ятницю, 21 вересня, повідомив телеканалі Star TV, опублікувавши інтерв'ю зі співачкою. 

Як зазначається, грецьку співачку албанського походження деякі ЗМІ звинуватили у пропагуванні націоналізму через фотографію, яку інший албанський співак Евгент Бушпепа виклав у своєму Instagram. На цій світлині Фурейра та Бушпепа руками показили зображення орла на албанському прапорі, якого в Греції вважають націоналістичним символом.

За словами співачки, такі цькування громадськості і частини журналістів обурили її, адже вона під час виступу на Євробаченні відстоювала честь одночасно трьох країн - Греції, Албанії та Кіпру.

"Я до цього піднімала 100 прапорів, але ніколи жодних проблем не було. Деякі ЗМІ побачили проблему саме в албанському прапорі. Мене це дуже пригнітило, замість того, щоб підтримати мене, вони зробили з мене націоналістку. А я стільки років намагалася зробити так, що мною пишалися саме в Греції", - заявила Фурейра.

Одночасно вона була втішена позицією інших журналістів та шанувальників, які стали на її захист.

"Я відчуваю себе греко-албанкою і трохи кіпріоткою зараз...і щоб вони не намагалися зробити, їм це не вдасться, вони не зможуть змусити мене відвернутися від Греції", - сказала співачка.