На військовому полігоні ЗСУ випробували безпілотники і вертольоти

На військовому полігоні ЗСУ відбулися випробування нової української зброї та військової техніки

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, інформує прес-служба відомства.

За його словами, відбулись авіаційні випробування нового оперативно-тактичного безпілотного комплексу, який здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв'язок на оперативній глибині до 200 км, перебуваючи в повітрі до 24 годин.

Також випробували бойовий безпілотний комплекс, що може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд та точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

"Ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами в співпраці з нашими іноземними партнерами", - наголосив Турчинов.

Окрім того, було продемонстровано льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів "Скаут" і АК1-3.

Як повідомив Турчинов, ці вертольоти здатні забезпечувати розвідку та швидке сполучення у військах, виконувати завдання з охорони кордону.

Також відбулися випробування модернізованої ЗУ-23-2.

"Поєднання цієї надійної зенітної установки з електронною системою автоматичного знаходження цілі та управління веденням вогню дозволить надійно знищувати повітряні та наземні цілі, зокрема, БПЛА, що перебувають на озброєнні в РФ", - наголосив Турчинов.