Порошенко позивається на BBC через новину, що він заплатив Трампу за зустріч

Президент Петро Порошенко подав до суду на компанію BBC через наклеп у новині про те, що він таємно заплатив не менше 300 тисяч фунтів стерлінгів за зустріч з президентом США Дональдом Трампом

Про це повідомляє видання The Telegraph.

Адвокати Порошенка заявили, що твердження стосовно цієї історії з Трампом не відповідає дійсності і "завдає удару в центр його особистої гідності і репутації".

Журналісти BBC написали, що посередники, які діяли від імені Порошенка, таємно виплатили 300 тисяч фунтів тодішньому особистому адвокату Трампа Майклу Коену, щоб той організував переговори між двома лідерами.

Причина цього нібито полягає у тому, що по офіційних каналах Порошенко зміг забезпечити собі лише "ганебно короткі кілька хвилин розмови з Трампом та рукостискання".

В результаті президенти зустрілися у червні 2017 року, а пізніше Порошенко назвав це своїм "важливим візитом", під час якого вони обговорили військову співпрацю.

BBC свою новину про плату людьми Порошенка Коену оприлюднила 23 травня цього року. У заяві до Високого суду Лондона адвокати Порошенка стверджують, що ці звинувачення видання були особливо руйнівними, оскільки український президент бере активну участь в просуванні антикорупційних заходів в Україні.

"Порошенко зазнав серйозного удару по своїй репутації. Твердження про те, що заявник винен в серйозній корупції, саме по собі є надзвичайно серйозним. Воно викликало у нього серйозне занепокоєння і збентеження, оскільки звинувачення завдають удару по його особистій гідності і репутації", - наголошується у зверненні до суду. 

У заяві також стверджується, що компанія BBC "не мала жодних доказів щодо будь-яких платежів або секретних переговорів". 

Тим часом у BBC від коментарів відмовилися.