Суд не відсторонив міського голову Ужгорода від посади

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області не відсторонив від посади міського голову обласного центру Закарпаття Богдана Андріїва, підозрюваного у розкраданні 6,5 млн грн

 

Про це повідомляє Закарпаття онлайн.

Про відсторонення Андріїва клопотала прокуратура.

Суд не підтримав прокурора у твердженні, що підозрюваний, перебуваючи на посаді "може знищити докази кримінального правопорушення та здійснити незаконний вплив на свідків злочину".

Як свідків захист залучив на засідання працівників Ужгородського міськвиконкому, які заперечили виконання неправомірних наказів мера.

Свідком виступив і Геннадій Москаль, голова Закарпатської ОДА, який закликав залишити мера на посаді.

"Ми вступаємо в осінньо-зимовий період. Дуже важкий і фінансово, і економічно для України і для області. Ми з мером у цих питаннях взаємодіємо", - аргументував свою позицію голова Закарпатської ОДА.

Він також зазначив, що кримінальне провадження було порушене у 2015 році і стосується екс-мера Ужгорода, який підписував контракт з польською організацією на отримання ґранту.

"У судовому засіданні прокурором не було доведено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді Ужгородського міського голови, може знищити докази кримінального правопорушення та здійснити незаконний вплив на свідків злочину. З огляду на вказане, слідчий суддя відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про відсторонення Богдана Андріїва від здійснення посадових обов’язків", - йдеться у повідомленні Ужгородського міськрайонного суду.

Богдан Андріїв є фігурантом справи про розкрадання коштів під час реставрації пам’ятки архітектури національного значення "Амбар та винний льох XVII ст." (відоме як "Совине гніздо"). Частину коштів на реставрацію виділили з міського бюджету, ще частину - з гранту Європейського Союзу. Андріїва звинувачують у сприянні розкраданню понад 6,5 млн грн.

Своєю чергою Андріїв заперечує висунуту йому підозру.

"Я не визнаю ці звинувачення. До переліку моїх посадових обов’язків не входить (і я не маю відповідної будівельної освіти) перевіряти повноту та якість будівельних робіт. На це є відповідні структури, є виконавець робіт і технічний нагляд, який відповідає за повноту, якість, вартість будівельних матеріалів. Я жодної копійки з місцевого чи державного бюджету не витратив безпідставно. Тому я не визнаю цих звинувачень", - заявив Андріїв під час попереднього судового засідання.